Ugrás a fő tartalomra

A zsidó olimpiára még várni kell, de addig is itt van a kulturális fesztiváljuk - 7 helyszínen, 11 napon át

Nem MI mondjuk….


https://kuruc.info/j/480/egyeb/zspurim14.jpg
(A bódító, fáradságos nap után egy kis ’öntudatlan’ pihenés…) A kép illusztráció.

Hét budapesti helyszínen várja a közönséget a 20. Zsidó Kulturális Fesztivál könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint színházi és irodalmi programokkal szeptember 3. és 14. között.

A fesztivál előprogramjaként augusztus 27-én a Frankel Leó úti Zsinagógában klezmerestet rendeznek.
A Dohány utcai Zsinagógában szólal meg többek között a Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár közös koncertje, a Trio Midnight Szakcsi Lakatos Bélával és Tony Lakatossal Gábor S. Pál dalait idézi meg.
Fellép továbbá Koncz Zsuzsa és zenekara, Révész Sándor, a Sabbathsong Klezmer Band és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Budapest Jazz Orchestra, Joanne Faulkner és Balázs János, valamint Shmuel Barzilai, Nikola Davis és Nógrági Gergely kántorok.

A Goldmark teremben egyebek mellett Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című drámáját és a Somnakaj című cigány musicalt állítják színpadra, Sass Sylvia ária- és dalestet ad Hauser Adrienne zongorakíséretével, emellett látható lesz Nóti Károly Szeressük egymást, gyerekek című darabja is.
A Bethlen téri Zsinagógában többek között az erdélyi és máramarosi népköltészet szólal meg, a Hegedűs Gyula utcai Zsinagógában a Bejn Hajamim zenekar, Malek Andrea és a Klezmerész Együttes ad koncertet.
Seress Rezső dalai az Óbudai Társaskörben csendülnek fel Fesztbaum Béla tolmácsolásában, a Magyar Rádió Márványtermében Korcsolán Orsolya hegedűművész ad hangversenyt.
"A fesztiválon szeretnénk bemutatni saját értékeinket, valamint azt a szimbiózist, amelyet a magyar és a zsidó kultúra együttműködése jelent és jelentett az elmúlt évszázadokban Magyarországon" – mondta el Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten (végre világosan leszögezve, amit mi is mindig mondunk: magyarokról és zsidókról beszélt, nem pedig "magyar zsidókról", "zsidó magyarokról", "nem zsidó magyarokról" és más baromságokról - a szerk.).

Hozzátette: a Mazsihisz szlogenje “a változó világra nyitott zsidóság”, amely ezen a fesztiválon is tartalmat nyer, hiszen egy nyitott világot szeretnének bemutatni és egy változó világot demonstrálni a programkínálattal.
Felhívta a figyelmet egy szeptember 14-i komolyzenei “meglepetésre” is, amely az izraeli, német és lengyel nagykövetség támogatásával valósul meg a Hegedűs Gyula utcai Zsinagógában.
Ács Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnöke azt hangsúlyozta, hogy a Zsidó Kulturális Fesztivál mindenkihez szól, aki érdeklődik a magyar kultúra iránt, hiszen "a zsidó kultúra a magyar kultúra része".
A programok közül kiemelte többek között a Somnakaj című cigány musical előadását, valamint Sass Sylvia ária- és dalestjét is.
A Zsidó Kulturális Fesztivál szervezője a Mazsihisz és a BZSH mellett a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft.

Az I. Pécsi Zsidó Kulturális Hét szeptember 3. és 17., a XIII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál szeptember 3. és november 4. között várja a közönséget.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: "Isten ajándékaitól" nem sajnálják a pénz(ünke)t: 2 helyett több mint 30 milliárdba kerül a judapesti zsidó olimpia

/Forrás: https://kuruc.info/r/2/175723/ 2017.08.03.*B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kommunista Keresztapa

"Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt"... Óriási protokolláris baklövés így meghajolni, megalázó. Mindjárt kezet csókol! Azért látszik az alá-fölé rendelési viszony... "Nekünk Brüsszel és a Pénzvilág nem diktálhat!" "Nem leszünk gyarmat!" Már tényleg nem...  "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,
    akkor a bankárok, nem pedig a kormány irányít;
    a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.
    A pénznek nincs hazája; a pénzemberek nem hazafiak,
    és nincs becsületük,
    kizárólagos céljuk a nyerészkedés"
(Bonaparte Napoleon) A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének  Orbán Viktorról  1982. májusában készített környezettanulmányából:       „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai…

A körmendi Tánczos-ügy

(A kép forrása: Kuruc.info) Szenzáció(!): -Megvan(nak)                                           a valódi gyermekgyilkos(ok)! Felháborító(!) -Tánczos Gábort ártatlanul ítélték el 13 évre, amelyből 10 évet le is ült! -az elkövető(k)  anyagát a hatósági gazemberek 50 évre titkosították! * Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet.
Az 1998-as gyilkosságot ny…

FRONT könyvtár