Ugrás a fő tartalomra

Perge Ottó: Minden út Auschwitzba vezet


Az YNet elnevezésű zsidó hírportál hírül adta, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő fogja vezetni országának delegációját a 2015. január 27-i holokauszt-emléknapon.

Eddig 70 állam- illetve kormányfő jelezte a szervezőknek, hogy részt kíván venni a jövő év január 27-én, az auschwitzi láger felszabadításának 70. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezéseken.
Az ünnepségeket az egykori auschwitz-birkenaui munkatábor területén tartják.
A rendezvény szervezésében az Élet Menete elnevezésű holoparazita szervezet is közreműködik. Aharon Tamir, a Nemzetközi Élet Menete Alapítvány igazgatója közölte: rendkívüli megemlékezés színhelye lesz az auschwitz-birkenaui emlékhely.

Lengyel ellenzéki képviselők ugyanakkor kifogásaikat hangoztatták az orosz államfő meghívásával kapcsolatban.
„Vlagyimir Putyin olyan politikát folytat, mint Sztálin vagy Hitler” – jelentette ki Zbigniew Girzyński, a Jog és Igazságosság nevű jobboldali ellenzéki párt parlamenti képviselője a lengyel rádió IAR Hírügynökségének nyilatkozva.
„Mindaddig, amíg Oroszország folytatja a szomszédos országok elleni akciókat, Putyinnak nem kívánatos személynek kell lennie minden nyugati országban” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Grzegorz Schetyna, a lengyel parlament Külügyi Bizottságának elnöke ezzel szemben rámutatott: az auschwitzi „haláltábor” felszabadításának 70. évfordulójára időzített, „univerzális” jellegű rendezvényen részt vesz többek között az USA, Izrael és Oroszország első embere is.
„Igencsak nehéz elképzelni, hogy az Ukrajnában kialakult helyzet meggátolná az ünnepség megtartását. Ennek nem kellene megtörténnie.
Ez az esemény egyetemes jellegű, és (a láger felszabadítása) része a világtörténelemnek” – magyarázta a lengyel parlament Külügyi Bizottságának elnöke, aki a Polgári Platform színeiben politizál.

Vlagyimir Putyin legutóbb ez év június 6-án, a normandiai partraszállás 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken találkozott a nyugati világ legfontosabb vezetőivel.
Most pedig ismét egy második világháborúval kapcsolatba hozható évforduló alkalmából találkoznak a Nyugat és Oroszország legmagasabb rangú méltóságai.
Úgy látszik, a mitikussá növesztett nagy háború (jelentős mértékben meghamisított) emléke még mindig a legfontosabb összekötő kapocs a két fél között.

Perge Ottó  (ynetnews.com  - itongadol.com  - thenews.pl  nyomán)
/Forrás: Kuruc.info 2014.09.13./*B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kommunista Keresztapa

"Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt"... Óriási protokolláris baklövés így meghajolni, megalázó. Mindjárt kezet csókol! Azért látszik az alá-fölé rendelési viszony... "Nekünk Brüsszel és a Pénzvilág nem diktálhat!" "Nem leszünk gyarmat!" Már tényleg nem...  "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,
    akkor a bankárok, nem pedig a kormány irányít;
    a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.
    A pénznek nincs hazája; a pénzemberek nem hazafiak,
    és nincs becsületük,
    kizárólagos céljuk a nyerészkedés"
(Bonaparte Napoleon) A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének  Orbán Viktorról  1982. májusában készített környezettanulmányából:       „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai…

A körmendi Tánczos-ügy

(A kép forrása: Kuruc.info) Szenzáció(!): -Megvan(nak)                                           a valódi gyermekgyilkos(ok)! Felháborító(!) -Tánczos Gábort ártatlanul ítélték el 13 évre, amelyből 10 évet le is ült! -az elkövető(k)  anyagát a hatósági gazemberek 50 évre titkosították! * Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet.
Az 1998-as gyilkosságot ny…

FRONT könyvtár