Ugrás a fő tartalomra

Amit eddig is tudtunk, de lenáciztak érte: újabb "rászístá" statisztika a cigánybűnözésről

A probléma valóban létezik, amit az eddigi kormányok a kényelmesebb, ám tisztességtelen utat választva vagy nem akartak vagy nem tudtak megoldani, inkább a szőnyeg alá söpörték és akik szólni merészeltek, azokat kikiáltották rasszistának.
Úgy látszik, a tanulmány csak a  bűnelkövetések számához viszonyított etnikumi arányokat vizsgálja, azt már nem, hogy akármelyik faj vagy nemzetiség, vagy az anyanemzet populációjának számához képest mennyi közöttük a bűnöző. Mert akkor a tanulmány sokkal, de sokkal sötétebb képet festene. 
Mi lenne hát a teendő?  Legelőször is a kiváltó okokat kellene megszüntetni: a mélyszegénységet, nyomort, uzsoraeladósodottságot, kilátástalanságot okozó munkanélküliséget (tisztességes keresettel, de mellé bevezetni újra a közveszélyes munkakerülés intézményét). Hozzá a munkaalapú jövödelmet és a munkafedezetű forintot. Amíg ezek nem valósulnak meg, addig a munkaalapú társadalomról szóló elképzelés is csak üres miniszterelnöki fegecsegés marad...  *B.Kiss-Tóth László


Itt olvasható  egy új kriminológiai kutatás angol nyelven. Címe: The Presentation of crime frequency among the gypsy population of Hajdú-Bihar County via the particular main groups of crime (Mátyás, Szabolcs 2011). Egy debreceni egyetemi periodikában található, aminek a következő német címe van: Gesellschaft für Kritischen Zeiten. Ehhez képest a cikk angol nyelvű, de a hangsúly most nem ezen van - bár eleve elgondolkodtató, hogy szinte kerülik a magyar nyelv használatát a "kényes" témák esetében.
 
Részlet a tanulmányból:
 
Nos, a lényeg, a szerző minden prekoncepciót félretéve arra volt kíváncsi, hogy a hajdú-bihari cigányok milyen bűncselekményekben milyen arányban szerepeltek. Ehhez 2010-ben húsz napig bejárt a debreceni bíróságra, és feljegyezte a tárgyalandó bűncselekmények típusát és az elkövetők etnikai hovatartozását. Ezt külső jegyekből, valamint direkt rákérdezésből, illetve a rokonokkal, a tárgyalásra várakozókkal történő beszélgetésekből szűrte le. A munka lényegi meglátása, hogy Tonhauser László felvetése helyes volt: ha egy etnikai csoport túlreprezentált egy speciális bűncselekményben, akkor a bűnüldöző szervek sem tehetnek mást, mint alkalmazkodnak ehhez.
Eredményes bűnmegelőző munka az etnikai csoportra specifikus tudás nélkül lehetetlen vállalkozás.
 
És a megállapítások:
- az ezer körüli elkövetői kör 46%-a volt cigány,
- a cigány elkövetők ötöde volt fiatalkorú,
- a vagyon elleni bűncselekmények 49%-a cigány,
- lopás 51%, ezen belül az 59 fiatalkorú tolvajból 44 volt "roma",
- rablás 60%-os dominancia, a fiatalkorú rablók kétharmada "norvég",
...a többi a cikkben.
 
Részlet a tanulmányból:
 
Említésre méltó, hogy ezek az adatok 10%-os hajdú-bihari etnikai összetétellel számolva 5-6-szoros túlreprezentációt jelentenek.
Ugyanennek a kutatásnak a magyar verziója itt található . A téma hazai “tiltottsága” miatt sokkal kevésbé nyíltan fogalmaz, de azért az összefoglalásban (135. oldal) benne van a lényeg:
8.3.2. A Hajdú-Bihar megyei bűnelkövetők etnikai összetételével kapcsolatos felmérés eredményei:
Megvizsgáltam és összehasonlítottam Hajdú-Bihar megye bűnelkövetőinek etnikai összetételét. A vizsgálat során a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon és a Debreceni Városi Bíróságon végzett adatgyűjtést követően szerkesztettem meg Hajdú-Bihar megye elkövetőinek etnikai aspektusú, bűnelkövetői korcsoportok szerinti (fiatalkorú, felnőtt korú) és bűncselekményi főcsoportok szerinti struktúráját. A felmérés során megállapítást nyert, hogy bizonyos deliktumok és főcsoportok esetén a Hajdú-Bihar megyei cigányság jóval létszámarányán felül válik elkövetővé. Kiugróan magas a romák részesedése a vagyon elleni, a közrend elleni és a házasság, a család, az ifjúság és nemi erkölcs elleni bűncselekményi főcsoportban.
A rasszista statisztika ismét bebizonyította, hogy az az előítéletességnek nevezett liberális kórság valójában nem más, mint egyszerű tapasztalati tudás.
 
(Forrás: Kuruc.info 2014.09.14.)*B.Kiss-Tóth László
 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kommunista Keresztapa

"Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt"... Óriási protokolláris baklövés így meghajolni, megalázó. Mindjárt kezet csókol! Azért látszik az alá-fölé rendelési viszony... "Nekünk Brüsszel és a Pénzvilág nem diktálhat!" "Nem leszünk gyarmat!" Már tényleg nem...  "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,
    akkor a bankárok, nem pedig a kormány irányít;
    a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.
    A pénznek nincs hazája; a pénzemberek nem hazafiak,
    és nincs becsületük,
    kizárólagos céljuk a nyerészkedés"
(Bonaparte Napoleon) A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének  Orbán Viktorról  1982. májusában készített környezettanulmányából:       „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai…

A körmendi Tánczos-ügy

(A kép forrása: Kuruc.info) Szenzáció(!): -Megvan(nak)                                           a valódi gyermekgyilkos(ok)! Felháborító(!) -Tánczos Gábort ártatlanul ítélték el 13 évre, amelyből 10 évet le is ült! -az elkövető(k)  anyagát a hatósági gazemberek 50 évre titkosították! * Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet.
Az 1998-as gyilkosságot ny…

FRONT könyvtár