Ugrás a fő tartalomra

Fidesz: tilos belenézni a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatába

Az átlagmagyart nem, de a bűntársait megvédi a 

Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere gázszerelőből néhány év alatt az ország egyik leggazdagabb embere lett. A 444 meg szerette volna nézni a polgármester vagyonnyilatkozatát, aki azonban több körben sem volt hajlandó megmutatni. Amikor a lap bíróság elé vitte az ügyet, mondván, választott politikus vagyoni helyzetét szeretné megismerni, a bíróság meglepő lépést tett: még tárgyalást sem írt ki, anélkül utasította el a kérést, hogy egyáltalán meghallgatott volna bárkit.
 
A bíró azzal érvelt: nem mondták meg az önkormányzatnak, hogy miért akarják megnézni Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát, márpedig az információs törvény módosítása szerint „csak úgy” nem muszáj kiadni a papírokat. így az újságírók érvelni sem tudtak, hogy a közérdekre hivatkozva kérik az adatokat.
 
Mészáros Lőrinc ugyanis nem egyszerű falusi polgármester, hanem Orbán Viktor szülőfalujának polgármestere. Vagyona a Fidesz 2010-es megválasztása óta akkorát nőtt, hogy jelenleg az ország 88. leggazdagabb embere, vagyonát 6,9 milliárd forintra becsülik.
 
Mészáros sorban nyeri a milliárdos megbízásokat az állami közbeszerzéseken. Ángyán József is előhozta a nevét, amikor az állami földmutyikról beszélt.
A bíróság egyébként az információs törvény szigorításának következtében tagadhatja meg a választ: a tavaly sürgősséggel elfogadott szigorítás miatt ha valaki "visszaélésszerű adatigénylés" okán szeretne információhoz jutni, akkor az állam azt megtagadhatja.
 
(Index nyomán Kuruc.info 2014.03.06.)*B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kommunista Keresztapa

"Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt"... Óriási protokolláris baklövés így meghajolni, megalázó. Mindjárt kezet csókol! Azért látszik az alá-fölé rendelési viszony... "Nekünk Brüsszel és a Pénzvilág nem diktálhat!" "Nem leszünk gyarmat!" Már tényleg nem...  "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,
    akkor a bankárok, nem pedig a kormány irányít;
    a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.
    A pénznek nincs hazája; a pénzemberek nem hazafiak,
    és nincs becsületük,
    kizárólagos céljuk a nyerészkedés"
(Bonaparte Napoleon) A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének  Orbán Viktorról  1982. májusában készített környezettanulmányából:       „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai…

A körmendi Tánczos-ügy

(A kép forrása: Kuruc.info) Szenzáció(!): -Megvan(nak)                                           a valódi gyermekgyilkos(ok)! Felháborító(!) -Tánczos Gábort ártatlanul ítélték el 13 évre, amelyből 10 évet le is ült! -az elkövető(k)  anyagát a hatósági gazemberek 50 évre titkosították! * Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet.
Az 1998-as gyilkosságot ny…

FRONT könyvtár