Ugrás a fő tartalomra

Vajon, ki volt az a szemét, akinek bökte a szemét? Vandálok gyalázták meg a szombathelyi Trianon kegyeleti magánemlékhelyet!

 
Néhány nappal ezelőtt még ilyen volt...
 
/Az emlékhely részlete. A fotót 2011.08.19-én a bobai Jobbik azóta már elhúnyt elnöke: Gyömörey Károly készítette.   
A felvétel  óta már több kegyeleti-és emléktárgy került kihelyezésre./*B.Kiss-Tóth László 2013.07.23.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
Az MSZP-hez közel álló Nyugat.hu webportál 2013.07.22-i cikke:
Összetörték és lefejezték a 3,5 mázsás szombathelyi turulmadarat
 
Újfent megrongálták Szombathely első magán Trianon-emlékhelyét. A Pelikán park szélén ezúttal a turulszobrot döntötték le. A Nyugat.hu beszámolója.
"Miért csak most jön ki a rendőr, miért nem éjszaka járőröznek, amikor még tenni lehetne valamit?!" – mérgelődik mellettem egy biciklis férfi. Bemutatkozik, majd közli, nyugodtan írjam meg, Bajor Istvánnak hívják, vállalja a véleményét: "Mert itt az SZTK-kereszteződésben a Horthy-korszakban is csendőrök álltak, Rákosi idejében, majd Kádár-korban is mindenkor járőröztek errefelé, csak most nem. Ilyenné lett Szombathely, semmi közbiztonság nincs."
A 18-as honvéd út 7. alatt épülgető magánemlékmű megálmodója, dr. Csorba Boldizsár sem érti, kinek szúrta a szemét a magyar eredetmondák mitologikus madara. Pénteken még biztosan a helyén állt – mondja. A hétvégét a Balatonon töltötte, ezért csak ma délben, miután hazatért, vette észre, hogy valaki csúnyán megrongálta az emlékmű egyik fő ékét, a magyarság impozáns jelképét. Miután meglátta mi történt, azonnal értesítette a rendőrséget.
- Ragasztva volt?- kérdezi mellettünk a rendőr.
- Minek lett volna? - kérdez vissza Boldizsár bácsi - Egy 3,5 mázsás szobrot nem olyan egyszerű kibillenteni a helyéről. Attól sem kellett tartani, hogy elviszi a szél.
Találgatjuk hát mi is, hogyan kerülhetett szegény turul a kőtalapzat mögé, le a földre. Talán autóval, a parkolóból, ha kötelet köt az ember a madár nyakára, lendületből elrántja?! – mérlegeljük a fotóssal. Önök szerint?
Mindenesetre nem ez az első rongálás, ami az emlékművet az utóbbi időszakban érte. Tavaly decemberben, 31-ére virradó éjjelre eltűnt egy kerámia Krisztus-fej és összetört egy carrarai márványból faragott kereszt is. (Az emlékmű állítása egyébként különböző lovagrendeknek és 56-os szervezeteknek köszönhető, lejegyezni sem bírjuk, olyan sokan vannak: az 56-os Nemzeti Párt, 56-os Magyar Nemzetőrség, 56-os Lovagrend Vitézi Rend, Magyar Vidék 56-os Szövetség, az 56-os Szövetség Vas Megyei Szervezete, Szent Korona Rend).
A turult visszaállítják a talapzatára így, csorbán, félig összetörve, csonka szárnyakkal és fej nélkül is, nyakában egy táblával: "ilyen a szombathelyi közbiztonság" – mondja szomorúan a 83 éves férfi. Hogy akik eztán erre járnak, és ránéznek a csonka turulmadárra, lássák "mi megy ebben a városban". Mindenesetre - tudjuk jól - a Pelikán park környékén nem ez lesz az első madártorzó. Ott van szegény márvány Pelikán, amely évek óta fej nélkül árválkodik a róla elnevezett park közepén.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A körmendi Tánczos-ügy

(A kép forrása: Kuruc.info) Szenzáció(!): -Megvan(nak)                                           a valódi gyermekgyilkos(ok)! Felháborító(!) -Tánczos Gábort ártatlanul ítélték el 13 évre, amelyből 10 évet le is ült! -az elkövető(k)  anyagát a hatósági gazemberek 50 évre titkosították! * Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet.
Az 1998-as gyilkosságot ny…

A zsidó olimpiára még várni kell, de addig is itt van a kulturális fesztiváljuk - 7 helyszínen, 11 napon át

Nem MI mondjuk….

(A bódító, fáradságos nap után egy kis ’öntudatlan’ pihenés…) A kép illusztráció.
Hét budapesti helyszínen várja a közönséget a 20. Zsidó Kulturális Fesztivál könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint színházi és irodalmi programokkal szeptember 3. és 14. között.
A fesztivál előprogramjaként augusztus 27-én a Frankel Leó úti Zsinagógában klezmerestet rendeznek. A Dohány utcai Zsinagógában szólal meg többek között a Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár közös koncertje, a Trio Midnight Szakcsi Lakatos Bélával és Tony Lakatossal Gábor S. Pál dalait idézi meg. Fellép továbbá Koncz Zsuzsa és zenekara, Révész Sándor, a Sabbathsong Klezmer Band és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Budapest Jazz Orchestra, Joanne Faulkner és Balázs János, valamint Shmuel Barzilai, Nikola Davis és Nógrági Gergely kántorok.

A kommunista Keresztapa

"Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt"... Óriási protokolláris baklövés így meghajolni, megalázó. Mindjárt kezet csókol! Azért látszik az alá-fölé rendelési viszony... "Nekünk Brüsszel és a Pénzvilág nem diktálhat!" "Nem leszünk gyarmat!" Már tényleg nem...  "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,
    akkor a bankárok, nem pedig a kormány irányít;
    a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.
    A pénznek nincs hazája; a pénzemberek nem hazafiak,
    és nincs becsületük,
    kizárólagos céljuk a nyerészkedés"
(Bonaparte Napoleon) A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének  Orbán Viktorról  1982. májusában készített környezettanulmányából:       „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai…