Ugrás a fő tartalomra

Szentségtörő kezek meggyalázták Kunhegyesen a Szűzanya tiszteletére létrehozott erdei imahelyet

Felháborító!

 
 
Johannának, a Kuruc.info egyik olvasójának a levele:
 
Tisztelt Szerkesztőség!
Az erdei felszentelt imahelyünket megrongálták. E szentséggyalázás oly mélyen sért, bánt és annyira fájdalmas, hogy szeretném, ha a történetét megismernék. Kérem, tegyék közzé, hiszen nagyon sok ember hívő, magán viseli a keresztet, s bármilyen vallású is legyen, hisz a mindenható Istenben.
2011 késő őszén, Istentől ihletve megszületett a gondolat 4 kunhegyesi keresztény emberben, hogy a megdicsőült Szűzanyának állítsanak imahelyet. Két jó barát kiválogatta az erdőben a fákat, s télen el is kezdődtek a munkák, melyek előre haladtával gyűltek a segíteni akaró emberek. 2012 májusának végén el is készültek, majd megkérték Mészáros Ferenc atyát, tekintse meg, s ha méltónak találja, szentelje fel. Méltónak találtatott. Az erdei imahely felszentelését 2012. június 2-án Kunhegyesen a Nagyerdőben, Mészáros Ferenc és Somogyi János atya tette szentté, igen sok Istenben hívő ember jelenlétében, hiszen nemcsak katolikusok voltunk jelen, hanem reformátusok, buddhisták, és más felekezetbe tartozó emberek is. Örömünk és boldogságunk kimondhatatlan volt, hiszen adhattunk az Úrnak, Jézus Krisztusnak és a Szűzanyának. Annak a szeplőtelen Anyának, akinek István királyunk is adta a hazánkat, hogy óvjon és védjen minket. A felszentelés után igen sokan jártunk ki. Mivel az imahely erdőben van, így mire oda elsétáltunk az erdei úton, a lelkünk megnyugodott, csend vett körül, az erdő madárcsicsergéstől hangos csendje. Lelkünk felkészült az imára, s ott kimondhattuk azokat a szavakat is hangosan, amit a templomokban nem teszünk meg. Mindenki számára nyitott volt az imahely. S miért volt?
2013. július 14-én, késő délután valakik, ismeretlen tettesek megrongálták. Az összes keresztet leverték. A nagy keresztet a helyéből kimozdították, de mivel közel 2 mázsás rönkfából készült, így csak egy távolabbi helyre tudták elvinni, róla a titulust leverték. A kaput nem bírták kiemelni, de megdöntötték, és a keresztet a tetejéről leverték. 14 stációról a kereszteket kitörték, csak egyen maradt fent, azon is kettétörve. Az asztal közepén lévő keresztet is kirángatták, s eltörték. A közel 4 mázsás megdicsőült Szűzanya szobrának tetejéről a kereszt a fűben volt. Az énekes táblát nemes egyszerűséggel kettétörték. Égbe kiáltó bűn ez a rongálás. Szenthelygyalázás, mely minden keresztény embert mélyen felkavar.
 1. Imahely megszentségtelenítése Kunhegyesen

 2. Videó a meggyalázott imahelyről:

 • 2013.07.23.Feltöltötte: Norbert Fityus

 •  

 • Édesanyám gyilkosság áldozata lett, s az eltelt 3 évben nem találták meg a holttestét. Nem tudtam eltemetni édesanyámat,
  így a Szűzanya lábai alá tettek a férfiak egy keresztet, megboldogult édesanyám emlékére. A vandálok ezt a kis keresztet is kiszedték. Kegyeletet sértettek. E hó 18-án ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettem a helyi rendőrségen. Köszönöm ezúton is a parancsnok úrnak és a két rendőrnek a gyorsabbnál is gyorsabb intézkedését. A helyszínre érkezve, amikor a 2 rendőr meglátta, hogy 22 darab keresztet rongáltak meg, látszott a megdöbbenésük, s ez mindennél többet jelentett nekem. Mert ha egy hittől távoli embert megdöbbentett e szenthelygyalázás, akkor mit érezhetnek a hittestvéreim, bármilyen vallásúak is legyenek. A katolikusokat meg különösképpen. A feljelentést csak azért tudtuk akkor megtenni, mert jómagam voltam a kis csapat utolsó tagja, aki kórházban voltam, s csak a 4 barát közös döntése, és Ferenc atya beleegyezésével tehettük meg.
  Fájdalmam kimondhatatlan. Minden ember Istentől van. Aki azt mondja, nem hiszek Istenben, az nem mond igazat, hiszen megtapasztalhattam, hogy műtét előtt az ő szájukról is elhangzott, hogy „Istenem, segíts meg!”. Minden Magyar ember a Szűzanya oltalma és védelme alatt áll, s most meggyalázták szent helyét. Mennyi ember nyakláncán látom a keresztet? Nem tudom, mint azt sem, hogy mennyi hittestvéremet rendíti meg e szörnyűség. S mindezt azért írtam meg, hogy tudjátok, hogy megtörtént.
  A kunhegyesi erdei imahely a szentségtörés előtti állapotában:
  1. Erdei Imahely Kunhegyes 2012

  2. A videó a kunhegyesi Nagy erdőben megszentelt, megdicsőült Szűzanyánknak ajánlott erdei imahelyünkről készült ...

  3. 2012.06.19. - Feltöltötte: Gábor István Pál Özséb Csörögi
  Hiszem, hogy a média csak azért hallgat az esetről, mert őket is megdöbbentette, s még nem formálták szavakba e gyalázás közzétételét. 2 imát kérnék tőletek.
  Imádkozzatok érettünk a Mindenhatóhoz, hogy adjon nekünk erőt, hogy a megszentségtelenített imahelyet ismét szentté és tisztává tudjuk tenni.
  Imádkozzatok az elkövetők lelkéért, hogy Jézus Krisztus, mindannyiunk bírája bocsássa meg égbekiáltó bűnüket, mert hiszem, hogy nem tudták, mit cselekszenek. A Szűzanya óvja a lelküket szent fia haragjától.
  Az Úr szolgáló leánya:
  Johanna
  /Forrás: Kuruc.info 2013.07.22./*B.Kiss-Tóth László

  Népszerű bejegyzések ezen a blogon

  A kommunista Keresztapa

  "Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt"... Óriási protokolláris baklövés így meghajolni, megalázó. Mindjárt kezet csókol! Azért látszik az alá-fölé rendelési viszony... "Nekünk Brüsszel és a Pénzvilág nem diktálhat!" "Nem leszünk gyarmat!" Már tényleg nem...  "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,
      akkor a bankárok, nem pedig a kormány irányít;
      a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.
      A pénznek nincs hazája; a pénzemberek nem hazafiak,
      és nincs becsületük,
      kizárólagos céljuk a nyerészkedés"
  (Bonaparte Napoleon) A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének  Orbán Viktorról  1982. májusában készített környezettanulmányából:       „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai…

  A körmendi Tánczos-ügy

  (A kép forrása: Kuruc.info) Szenzáció(!): -Megvan(nak)                                           a valódi gyermekgyilkos(ok)! Felháborító(!) -Tánczos Gábort ártatlanul ítélték el 13 évre, amelyből 10 évet le is ült! -az elkövető(k)  anyagát a hatósági gazemberek 50 évre titkosították! * Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet.
  Az 1998-as gyilkosságot ny…

  FRONT könyvtár