Ugrás a fő tartalomra

'Vigyék Felcsútra a cigányközpontot!' 'Ne legyen Ózd cigány főváros!'

Ózdiak tüntettek a fideszes önkormányzatnak a  nyilvánosság kizárásával hozott, többség-ellenes határozata ellen
*
Tüntetésen tiltakoztak Ózdon a városban megnyitni tervezett "roma kulturális központ" ellen. Az intézményt már több városban próbálták megnyitni, a helyi ellenállás miatt sikertelenül. A tömeg itt is az ózdi polgármester lemondását követelte.
 
Mintegy 6-700-an gyűltek össze azon a tüntetésen, amit a Jobbik ózdi alapszervezete és két egykori jobbikos önkormányzati képviselő szervezett Ózdon a Városház térre. Megérkezett Egyed Zsolt országgyűlési képviselő is, aki hétfőn a Parlamentben interpellált a cigányközpont újabb helyszíne ellen.
Kisgergely András jelenleg független (volt Jobbik-tag) képviselő arról beszélt: Ózd az elmúlt 2-3 évtizedben sokat szenvedett, és munkahelyeket vártak volna az emberek a jelenlegi kormánytól. A képviselő szerint „az elmúlt három évben ezermilliárd forint érkezett a térségbe különböző romaprogramokra és felzárkóztatásra”, emiatt „nem kell újabb pénzkidobás”. Kifogásolta, hogy zárt ülésen határozott a helyi testületi többség a Nemzetiségi és Roma Kulturális Központ városba telepítéséről, amiből véleménye szerint „Simicska és a Közgép járhat majd jól, mert biztosan ők nyerik a pályázatot”. Ne legyen Ózd cigány főváros! – mondta, mire a tömeg „nem hagyjuk” kórussal válaszolt.
 
A tömeg kifütyülte, pfujolta a Városháza elé érkezett Riz Gábor országgyűlési képviselőt, Fürjes Pál polgármestert és Obbágy Csaba alpolgármestert. Végül Kisgergely petíciót adott át a polgármesternek, amiben kérik a testületi döntés visszavonását. Fürjes azt mondta, áttanulmányozzák a szöveget, és arra válaszolni fognak. Ezt követően megszólalt a „Mondjon le!” kórus.
Janiczak Dávid, a Jobbik ózdi elnöke azt javasolta, hogy Felcsútra vigyék a cigányközpontot. Mint mondta, Ózdról 18 éves korban elmennek a megélhetést kereső emberek, és közülük nagyon kevesen érkeznek vissza. Arról beszélt, kétséges, hogy a cigányközpont mellé fog-e befektető érkezni a városba, és úgy vélekedett, hogy valakik ezért biztosan busás összeget tehetnek zsebre.
 
A jelentős rendőri biztosítás mellett lezajlott demonstráció végül békésen ért véget.
 
(Forrás: HVG nyomán Kuruc. info 2013.05.15.)*B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kommunista Keresztapa

"Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt"... Óriási protokolláris baklövés így meghajolni, megalázó. Mindjárt kezet csókol! Azért látszik az alá-fölé rendelési viszony... "Nekünk Brüsszel és a Pénzvilág nem diktálhat!" "Nem leszünk gyarmat!" Már tényleg nem...  "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,
    akkor a bankárok, nem pedig a kormány irányít;
    a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.
    A pénznek nincs hazája; a pénzemberek nem hazafiak,
    és nincs becsületük,
    kizárólagos céljuk a nyerészkedés"
(Bonaparte Napoleon) A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének  Orbán Viktorról  1982. májusában készített környezettanulmányából:       „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai…

A körmendi Tánczos-ügy

(A kép forrása: Kuruc.info) Szenzáció(!): -Megvan(nak)                                           a valódi gyermekgyilkos(ok)! Felháborító(!) -Tánczos Gábort ártatlanul ítélték el 13 évre, amelyből 10 évet le is ült! -az elkövető(k)  anyagát a hatósági gazemberek 50 évre titkosították! * Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet.
Az 1998-as gyilkosságot ny…

FRONT könyvtár