Ugrás a fő tartalomra

Kerítésépítés helyett kilövik a temetőbe betévedő őzeket a szombathelyi Jáki úti temetőben


Az állatok szétszedik a koszorúkat, lelegelik a virágokat.

Az őzállományt május 17. és 25. között általában a hajnali órákban gyérítik, amikor már jók a látási viszonyok, de a temető még zárva van. Mivel a kilövés lakott területen zajlik, fokozott óvatossággal járnak el. László Győző hozzáfűzte: nem lőnek válogatás nélkül az őzekre, például vemhes vagy a gidáját vezető nőstényeket továbbra sem ejtenek el.
A vadásztársaság elnöke megjegyezte: a vadállomány gyérítését tüneti kezelésnek tartja, szerinte a végleges megoldást az jelentené, ha az őzek bejutását megfelelő kerítéssel akadályoznák meg.
Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a temetőbe kilátogatók közül többen jelezték, hogy a sírokra kihelyezett koszorúkat és csokrokat letarolta valamilyen állat. Kegyeleti okokból fontosnak tartották, hogy elejét vegyék a további károknak, ezért fordultak a vadásztársasághoz.
Az igazgató tájékoztatása szerint egy ideje valóban hiányzik a temető kerítésének egy része, mert a szomszédos sportcentrum építésekor leválasztottak egy területet, de az új kerítés még nem épült meg. Mint a temető üzemeltetői a problémát már jelezték a tulajdonos önkormányzatnak, az pedig tárgyalást folytat a megoldásról a sportcentrum tulajdonosaival.
Kiskós Ferenc fontosnak tartotta megjegyezni: a temető a pünkösd előtti napokban és az ünnep idején is a szokásos nyitva tartási rend szerint látogatható, az állatokat a nyitva tartási időn kívül lövik ki.
/Forrás: MTI – www.alfahir.hu 2013.05.15./                                                                                                                                 A kép illusztráció. Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje c. verses mesekönyvéből való*B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kommunista Keresztapa

"Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt"... Óriási protokolláris baklövés így meghajolni, megalázó. Mindjárt kezet csókol! Azért látszik az alá-fölé rendelési viszony... "Nekünk Brüsszel és a Pénzvilág nem diktálhat!" "Nem leszünk gyarmat!" Már tényleg nem...  "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,
    akkor a bankárok, nem pedig a kormány irányít;
    a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.
    A pénznek nincs hazája; a pénzemberek nem hazafiak,
    és nincs becsületük,
    kizárólagos céljuk a nyerészkedés"
(Bonaparte Napoleon) A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének  Orbán Viktorról  1982. májusában készített környezettanulmányából:       „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai…

A körmendi Tánczos-ügy

(A kép forrása: Kuruc.info) Szenzáció(!): -Megvan(nak)                                           a valódi gyermekgyilkos(ok)! Felháborító(!) -Tánczos Gábort ártatlanul ítélték el 13 évre, amelyből 10 évet le is ült! -az elkövető(k)  anyagát a hatósági gazemberek 50 évre titkosították! * Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet.
Az 1998-as gyilkosságot ny…

FRONT könyvtár