Ugrás a fő tartalomra

Bratyi-mutyi? Fillérekért bitorolja székházát a Roma Parlament!


Nem fizettek bérleti díjat, mégsem perelték be őket. Most nem hajlandók nyilatkozni, ezért az önkormányzat nem tudja értékesíteni a helyiségeket.

Hosszú ideig nem fizettek a józsefvárosi önkormányzattól bérelt ingatlanért a cigányok, ezért felbontották velük a szerződést. Az ingatlant csak pályázat útján lehetne újra bérbe adni, ám ehhez szükséges, hogy a Magyarországi Roma Parlament nyilatkozatban vállalja: ha nem ők nyernek, átadják a helyet. Erre azonban nem voltak hajlandóak, így jogcím nélkül továbbra is használják a helyiségeket.
Mindez Rimán Edina jegyző válaszában olvasható, melyet Pintér Attila jobbikos önkormányzati képviselő kérdésrére adott.
A tájékoztatásból kiderül: A Magyarországi Roma Parlament által használt, Tavaszmező út 6 szám alatt található 214 négyzetméteres helyiséget - mely a szervezet honlapján a mai napig is székhelyként van feltüntetve - az önkormányzattól bérelték a cigányok, ám mivel nem fizették a szerződés szerinti bérleti díjat, a megállapodást felbontották. Úgy tudni, hogy a Roma Parlament 1993 óta használta az irodát, egészen nevetséges, havi 18 ezer forintos kedvezményes bérleti díj fejében, ehhez képest 2011-re 150 ezres bérleti-, és 30 ezres használati díjhátralékot hozott össze. A szintén itt található 352 négyzetméteres helyiségre korábban sem volt megkötött szerződés, ám ez szintén a romák használatában állt.
A Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság 2012-ben úgy döntött, nem perli be a cigányokat, mivel a Roma Parlament hajlandó volt kifizetni adósságát. Az önkormányzat újra kiadná az ingatlant, ám annak magas forgalmi értéke miatt erre csak pályázat útján van lehetősége. A bizottság épp ezért nyilvános pályázat kiírásáról döntött, melyhez azonban szükség volt arra, hogy a Magyarországi Roma Parlament közjegyző előtt tett nyilatkozatban vállalja: biztosítják a helyiség megtekintését és amennyiben nem ők nyerik a tendert, úgy elhagyják azt.
A Roma Parlament erre nem volt hajlandó, a pályázat így a mai napig sem került kiírásra. A cigányok így jogcím nélkül, továbbra is használják az összesen több mint 500 négyzetmétert kitevő helyiségeket, melyekért nagyjából havi 80 ezer forintot fizetnek.
A jegyző tájékoztatása szerint jelenleg szakmai egyeztetés zajlik az ingatlan további hasznosítása érdekében, a témával kapcsolatos előterjesztés 2013. májusában várható.

A cigányok kulturális identitását őrzik
Honlapjukon található bemutatkozás szerint a Magyarországi Roma Parlamentet 1990-ben alapították civil cigány szervezetek, a cigányság első, nem állami szervezésű csúcsszervezeteként. Alapszabálya szerint érdekképviseletet lát el, a magyarországi cigányság helyzetének tömeges méretű megváltoztatásáért és kulturális identitásának megőrzéséért dolgozó intézményeket, művészeti-közéleti szakmai programokat, jogvédő irodát működtet és érdekérvényesítő tevékenységet folytat. Inspirálja, informálja és koordinálja a cigány társadalmi civil önszerveződést.
Partnereik között megtalálható többek közt a Magyar Helsinki Bizottság, a TASZ, a Védegylet, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a Miniszterelnöki Hivatal Gyermekesély Iroda is.
/Forrás: www.alfahir.hu 2013.04.09./*B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kommunista Keresztapa

"Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt"... Óriási protokolláris baklövés így meghajolni, megalázó. Mindjárt kezet csókol! Azért látszik az alá-fölé rendelési viszony... "Nekünk Brüsszel és a Pénzvilág nem diktálhat!" "Nem leszünk gyarmat!" Már tényleg nem...  "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,
    akkor a bankárok, nem pedig a kormány irányít;
    a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.
    A pénznek nincs hazája; a pénzemberek nem hazafiak,
    és nincs becsületük,
    kizárólagos céljuk a nyerészkedés"
(Bonaparte Napoleon) A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének  Orbán Viktorról  1982. májusában készített környezettanulmányából:       „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai…

A körmendi Tánczos-ügy

(A kép forrása: Kuruc.info) Szenzáció(!): -Megvan(nak)                                           a valódi gyermekgyilkos(ok)! Felháborító(!) -Tánczos Gábort ártatlanul ítélték el 13 évre, amelyből 10 évet le is ült! -az elkövető(k)  anyagát a hatósági gazemberek 50 évre titkosították! * Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet.
Az 1998-as gyilkosságot ny…

FRONT könyvtár