Ugrás a fő tartalomra

Átütő siker a Jobbik Otthonmentő Segélycsapata

Újabb szalmaszál néhány száz, esetleg néhány ezer honfitársunk problémájának kitolására, esetleg törvényes mederbe terelésére...Több százezer banki károsult esetében azonban ez a helyenkénti tűzoltás sem jelent megoldást. Fejük fölött továbbra is ott lebeg a Sátán pallosa, akiknek legtöbbje a nemzetvesztő kormányok-és parlamentek köznépellenes intézkedései által jutottak ebbe az áldatlan helyzetbe és most ugyanúgy (jogosan!) az országvezetőktől és népképviselőktől várják el ügyük tisztességes rendbetételét! (*B.Kiss-Tóth László)

Átütő siker a Jobbik Otthonmentő Segélycsapata

"A Nemzeti Eszközkezelő lényegében alig kezdte meg működését, nem volt képes tömegeket megmenteni, főleg mivel kikötései tömegeket zárnak ki az igénylők köréből."


   

A Jobbik azok után hívta életre sokat próbált szakértőkből álló csapatát, hogy belátta: a kormányzat tehetetlensége több ezer magyar család otthonát, ezáltal életét sodorja veszélybe – áll Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő közleményében.
A kabinet által meghatározott kilakoltatási kvóta alapján ugyanis jóval több magyart lakoltathatnak ki, mint ahányat megmenthet a Nemzeti Eszközkezelő vagy bármely más, jobbára a gazdagabbak, szerencsésebbek számára kitalált megoldási csomag. Aggályainkat tovább erősíti, hogy a Nemzeti Eszközkezelő lényegében alig kezdte meg működését, nem volt képes tömegeket megmenteni, főleg mivel kikötései tömegeket zárnak ki az igénylők köréből. Egyrészt „szociális rászorultságot” ír elő, pedig nagyon sok magyar nem állt be a sorba segélyért, bármilyen nehéz helyzetbe is került, így nehezen kaphatna erről papírt, igazolást. Másrészt továbbra is a bank „engedélyétől” teszik függővé a segítséget, márpedig a pénzintézet árvereztethet, ha az jobban megéri neki. Az Ócsára ígért, károsultakat mentő faluban pedig egyetlen házat sem sikerült fél év alatt benépesíteni - fejtette ki Z. Kárpát.


A jobbikos honatya továbbá így fogalmazott: A fentiek okán nem csoda, hogy a károsultak tömegesen jelentkeznek Otthonmentő Segélycsapatunknál, s ezzel arányosan – ahogy az önkéntes jogi aktivisták kapacitása bírja – a sikerek is egyre gyakoribbak. Az otthonmentők jogi segítségnyújtása okán e hétre féltucatnyi végrehajtást, s ezzel együtt lehetséges kilakoltatást állíttattunk le, s került az ügy olyan peres eljárásba, ahol a hitelkárosult igazának szolgáltatására minden eddiginél komolyabb esély mutatkozik.


Segélycsapatunk a törvényes kereteken belül, a hatóságokat nem megkerülve dolgozik, s talán legfontosabb feladata, hogy segítsen „útba igazítani” a nehéz helyzetbe kerülteket a bürokrácia útvesztőiben, hiszen sok esetben az a legnagyobb segítség, ha meg tudjuk mondani, hova érdemes fordulnia az illetőnek. Bár jellemzően devizahitelesek kérik a segítségünket, a Jobbik szakértői senkit sem küldenek el, ugyanúgy megpróbálnak segíteni az átvert forinthiteleseken, azokon, akiken a gépkocsira hitelt adó cégek fogtak ki. Végrehajtási ügyeken túl pedig a kártérítési eljárással kapcsolatban is felvilágosítást adnak, sőt a magyar kisvállalkozókat is tanácsokkal látják el svájci frank alapú hiteleik kezelése kapcsán - írta a jobbikos politikus.


A Jobbik felháborodását fejezi ki amiatt, hogy a fentiek a kormányzat és szervei feladatát képeznék, azok mégsem látják el hivatásukat, sőt ígéretüket, mely szerint senkit sem hagynak az út szélén, szintén megszegik. Ugyanakkor vállaljuk küldetésünket, s megpróbálunk minden nehéz helyzetbe jutott családon segíteni  - zárul a képviselő közleménye.


A Jobbik Otthonmentő Segélycsapata az otthonmentes@jobbik.hu drótpostacímen érhető el.

/Forrás: barikad.hu 2012.06.03./*B.Kiss-Tóth László

Kapcsolódó cikk: 

Kilakoltatások – nincs megoldás
 

Nemcsak a devizahitelesek, a közüzemi tartozások, egyéb bírságok miatt is sokan kerülnek utcára az ellentmondó szabályozás miatt.
Ma éppen egy olyan család kilakoltatására került sor, akik nem a devizahitelesek sorába tartoztak, sőt a közüzemi tartozást sem ők halmozták fel – hívta fel a figyelmet Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője. A politikus rámutatott, a honi jogi szabályozás miatt ma sokan ott tartanak, hogy akár egy lejárt parkolási bírság, vagy egy felhalmozódott közüzemi tartozás miatt is utcára kerülhet egy egész család.


A honatya leszögezte, ilyen esetekben semmilyen segítségre nem számíthatnak a károsultak, hiszen a magyar állam semmilyen védőernyőt nem nyújt ezeknek az embereknek. A Nemzeti Eszközkezelő is éppen csak nyolcezer ingatlant képes megmenteni annak ellenére, hogy a kilakoltatási kvóta tizenkétezer ingatlan árverezését teszi lehetővé és itt minden esetben a bedőlt devizahitelek miatt árverezésre került ingatlanokról van szó, az egyéb végrehajtások nem tartoznak ebbe a körbe. Ez további drámai növekedéshez vezethet – jelentette ki Z. Kárpát.


A képviselő arról is beszélt, hogy a jogi szabályozás is hiányos, gyakran ellentmondó ilyen esetekben, hiszen például a végrehajtásról szóló értesítést – amennyiben a terhelt azt első kézbesítésre nem kapja meg, mert mondjuk gyógykezelés alatt áll, vagy éppen külföldön tartózkodik, a második kézbesítési kísérletet akkor is teljesítettnek kell tekinteni, ha az ügyfél akkor sem tudta átvenni a küldeményt.


Mindezen ismeretek fényében a Jobbik felállít egy otthonmentő segéd csapatot, akik szigorúan a törvényes kereteken belül megpróbálnak segítséget nyújtani azoknak, akik önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe. A csapat egyben szorosan együttműködik majd az alulról szerveződő, hasonló profilú civil egyesületekkel, hogy legalább néhány tucat családot megmentsenek ezekben a katasztrofális szociális időkben. Ezt muszáj megtenni, mivel a kormány intézkedései enyhén szólva is elégtelenek – mondta el Z. Kárpát Dániel.
Cs.G.
/Forrás: barikad.hu 2012.04.23./*B.Kiss-Tóth László
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kommunista Keresztapa

"Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt"... Óriási protokolláris baklövés így meghajolni, megalázó. Mindjárt kezet csókol! Azért látszik az alá-fölé rendelési viszony... "Nekünk Brüsszel és a Pénzvilág nem diktálhat!" "Nem leszünk gyarmat!" Már tényleg nem...  "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,
    akkor a bankárok, nem pedig a kormány irányít;
    a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.
    A pénznek nincs hazája; a pénzemberek nem hazafiak,
    és nincs becsületük,
    kizárólagos céljuk a nyerészkedés"
(Bonaparte Napoleon) A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének  Orbán Viktorról  1982. májusában készített környezettanulmányából:       „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai…

A körmendi Tánczos-ügy

(A kép forrása: Kuruc.info) Szenzáció(!): -Megvan(nak)                                           a valódi gyermekgyilkos(ok)! Felháborító(!) -Tánczos Gábort ártatlanul ítélték el 13 évre, amelyből 10 évet le is ült! -az elkövető(k)  anyagát a hatósági gazemberek 50 évre titkosították! * Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet.
Az 1998-as gyilkosságot ny…

FRONT könyvtár