Ugrás a fő tartalomra

A nemzeti jelentőségű intézmények listája...

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár mai sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy elkészült a nemzeti jelentőségű intézmények listája. Mint elmondták: az egész Kárpát-medencét lefedő hálózat célja, hogy az intézmények ne évről évre, pályázatok útján, hanem kiszámítható módon részesüljenek támogatásban. A Jobbik Magyarországért Mozgalom akár üdvözölhetné is e kezdeményezést, amennyiben egy széleskörűen egyeztetett, objektív kritériumok alapján meghatározott, nemzetpolitikai konszenzussal összeállított lista született volna, azonban nem ezt történt.
Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár az MTI kérdésére elmondta: a Magyar Állandó Értekezletet (MÁÉRT) kérték fel, hogy határozza meg azt a kritériumrendszert, ami alapján ebbe a körbe be lehet kerülni, a MÁÉRT alapszervezetektől pedig azt kérték, javasoljanak intézményeket. Répás Zsuzsanna idézett kijelentéseivel sajnos nem először értelmezi meglehetősen sajátosan a valóságot: magyarán szólva hazudik.
Egyrészt nem igaz, hogy a kritériumrendszert a MÁÉRT határozta meg, az csupán véleményezte a fideszes előterjesztést. Méghozzá úgy, hogy csak az ülés előtt kaptuk meg az anyagot azzal a felszólítással, hogy egy ilyen rendkívüli jelentőségű ügyben – miközben az ülés tart, mindössze két óra alatt – egy sajtpapírra írjuk le az általunk képviselt párt vagy szervezet véleményét. Megbotránkoztató, méltatlan és sajnos jellemző is egyben, hogy a Fidesz-KDNP így próbálja ellehetetleníteni a neki nem tetsző vélemények megjelenítését.
Másrészt a helyettes államtitkár szavaival szemben a nemzeti jelentőségű intézmények listájának összeállításakor az ellenzéki pártokat – amelyek szintén tagjai a MÁÉRT-nak –teljesen kirekesztették. Az anyagi támogatásokat végső soron biztosító Országgyűlés ellenzéki képviselői nem tehettek javaslatokat, véleményüket a listát összeállítói Nemzetpolitikai Államtitkárság nem kérte ki és nem vette figyelembe.
A Jobbik szomorúan veszi tudomásul, hogy ez tehát az elmúlt hetekben az ellenzékkel való együttműködést hangoztató szép szavak valósága; a kormánypártok ismét botrányos példáját adták annak, hogyan is működik valójában a „Nemzeti Együttműködés Rendszere”, és értelmezésük szerint mit jelent a „nemzetpolitikai konszenzus”.
Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kommunista Keresztapa

"Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt"... Óriási protokolláris baklövés így meghajolni, megalázó. Mindjárt kezet csókol! Azért látszik az alá-fölé rendelési viszony... "Nekünk Brüsszel és a Pénzvilág nem diktálhat!" "Nem leszünk gyarmat!" Már tényleg nem...  "amikor a kormány pénze a bankároktól függ,
    akkor a bankárok, nem pedig a kormány irányít;
    a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.
    A pénznek nincs hazája; a pénzemberek nem hazafiak,
    és nincs becsületük,
    kizárólagos céljuk a nyerészkedés"
(Bonaparte Napoleon) A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének  Orbán Viktorról  1982. májusában készített környezettanulmányából:       „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai…

A körmendi Tánczos-ügy

(A kép forrása: Kuruc.info) Szenzáció(!): -Megvan(nak)                                           a valódi gyermekgyilkos(ok)! Felháborító(!) -Tánczos Gábort ártatlanul ítélték el 13 évre, amelyből 10 évet le is ült! -az elkövető(k)  anyagát a hatósági gazemberek 50 évre titkosították! * Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják. Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet.
Az 1998-as gyilkosságot ny…

FRONT könyvtár